1. General
    1. This Privacy Policy ("Privacy Policy") is provided by Tune Hotels.com (BVI) Limited (1009516) and its franchisees, associates, subsidiaries and affiliateswho operate Tune Hotel, including Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd (736610-U) and its affiliates (collectively referred to as "we", "our" and "us").
    2. This Privacy Policy describes how and when we collect your personal information, what that information may be used for, who uses it, when it may be disclosed to other parties, how you can access your details and seek correction of your details, the control your own personal information and how you can contact us.
    3. By visiting Tune Hotel's website (http://www.tunehotels.com) ("Website"), you are deemed to have read and agree to be bound by this Privacy Policy.
  2. Notice
    1. This Privacy Policy serves as a notice pursuant to the Malaysian Personal Data Protection Act 2010.
    2. For booked hotel stays in Australia or where personal information is collected in Australia, we will respect and uphold your rights to privacy protection under the Australian Privacy Principles contained in the Privacy Act 1988 (Cth). The Australian Privacy Principles can be found at www.oaic.gov.au.
    3. We may vary or update this Privacy Policy from time to time. We will notify you of these changes to our Privacy Policy on our Website. Please check our Website regularly for updates to our Privacy Policy.
  3. Information Collection and Use
    1. We may collect and hold personal information/data ("Personal Information") about you or someone else whom you are making a booking for or traveling with ("Third Party"), that is, information that can identify you or such Third Party, including without limitation full name, postal and email address, other contact details, identification details, payment details, booking and travel information, and other information relevant to providing you with the services you and/or the Third Party are, or someone else you know is, seeking., which we receive from you through our Website, call centre, social media sites, walk-in or distribution channels, including online travel agencies. You agree that you have obtained the consent of such Third Party to provide us with their Personal Information and to view or change their information. You agree to indemnify us in the event we suffer any loss or damage as a result of your failure to comply with the same.
    2. You are responsible for ensuring that the Personal Information you provide us is accurate, complete and not misleading and that such Personal Information is kept up to date.
    3. We may collect Personal Information in one or more of the following circumstances or for one or more of the following purposes:

      (1) to process your booking and for other operational and administrative purposes, including without limitation, processing bills and payments, travel notification, manage your account;

      (2) to provide you or someone else you know customer support and services;

      (3) to undertake various activities that are required by law;

      (4) for administrative, operational, marketing, planning, product or service development, troubleshooting and research requirements;

      (5) to send you information on products and services, and special or promotional offers, newsletters or customer survey forms and questionnaires;

      (6) as part of a program you have joined (e.g. loyalty program) or purchase you have made;

      (7) to resolve disputes or enforcement of our terms and conditions available at our Website (Please refer to Terms and Conditions); and

      (8) for any purpose made known to you at the time at the time of collection of your Personal Information.

      (collectively referred to as "Purposes")

    4. At any time you may opt-out of receiving marketing communications from us by contacting us (see the CONTACTING US section below) and we will ensure that your name is removed from our mailing list.
    5. At any time you may opt-out of receiving marketing communications from us by contacting us (see details below) and we will ensure that your name is removed from our mailing list.
    6. We use general, aggregated information to generate statistics and measure site activity to improve the usefulness of customer visits. Such information does not include Personal Information.
    7. We may disclose your information:

      (1) to our related companies, affiliates, advisors, contractors, vendors or service providers for the purposes of operation and maintenance of our Website or our business, for cross-promotional purposes and to otherwise provide customer support and services to you;

      (2) to owners and operators of our franchised hotels or our business partners and investors;

      (3) to other third parties with whom we have commercial relationships, for marketing, advertising and related purposes, unless you have indicated that you do not wish for us to disclose to such third parties for marketing and advertising purposes;

      (4) social media websites; and

      (5) as required or authorised under law or provided in co-operation with any governmental authority.

    8. If you fail to provide us with Personal Information stated in paragraph 3.1 above, we may not be able to perform and/or carry out any of the Purposes.
  4. Marketing and Promotional Communications
    1. We may use the Personal Information provided to send you information on products and services, and special or promotional offers, newsletters or customer survey forms and questionnaires unless you have indicated that you do not wish to receive such materials.
    2. You may opt out of receiving any communications from us at any time by clicking on the "unsubscribe link" on the relevant email communications or contact us with your request (see the CONTACTING US section below).
  5. Security of Your Personal Information
    1. We will take reasonable steps to protect any Personal Information we receive from you via our Website from misuse and loss and from unauthorised access, modification or disclosure. We may hold your information in either electronic or hard copy form or retain third parties to hold that information on our behalf. Where required by applicable laws, Personal Information will be destroyed or de-identified when no longer needed.
    2. By providing us with Personal Information or using our services or our Website, you consent to the transfer, storage and processing of Personal Information to where our servers, central database and system facilities are located and/or operated, which may be outside your country of domicile or the location where you access our Website to provide Personal Information, and which may include, among others, Malaysia, the United States and the United Kingdom.
    3. However as the Website is linked to the internet, and the internet is inherently insecure, we cannot provide any assurance regarding the security of transmission of information you communicate to us and you do so at your own risk.
  6. Links to Other Websites
    1. Our Website may contain links to websites operated by third parties ("Third Party Websites"). We are not responsible for the privacy practices or the content of Third Party Websites. Third Party Websites are responsible for informing you about their own privacy practices.
  7. Access and Correction
    1. You may request access to any Personal Information we hold about you or any Third Party whose Personal Information you had provided at any time by contacting us (see the CONTACTING US section below). Where we hold information that you are entitled to access, we will endeavour to provide you with suitable means of accessing it (e.g. by emailing or mailing it to you).
    2. If you believe that Personal Information we hold about you is incorrect, incomplete or inaccurate, then you may request amendment of it. We will consider if the information requires amendment. If we do not agree that there are grounds for amendment then we will add a note to the Personal Information stating that you disagree with it.
    3. In accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010, or the Australian Privacy Principles (where applicable), and to the extent not limited by any other applicable law, we may:

      (1) charge a fee for processing your request for access or correction to the Personal Information; and

      (2) refuse to comply with your request for access or correction to the Personal Information and give you a reason for our refusal.

  8. COOKIES
    1. We use cookies in our Website to:-

      (1) maintain your session and required details when you browse our Website or during registration or the booking process (session cookie);

      (2) collect website usage data for statistical/analytics purposes (analytics cookie); and

      (3) direct you to the correct landing page based on your geo-location (geo-targeting cookie).

    2. You may instruct your browser, by changing its setting, to stop accepting cookies or to prompt you before accepting a cookie from the websites that you visit. Note that our Website will not function properly if the cookie setting is disabled.
  9. Contacting Us
    1. If you have any questions about our Privacy Policy, or any concerns or a complaint regarding the treatment of your privacy by us, including but not limited to the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 and the Australian Privacy Principles, please contact us at:-

      Name: Ms. Cymantha Sothiar
      Designation: Asst Manager, Central Reservations
      Email: pdpa@tunehotels.com
      Address:
      Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd
      2nd Floor West Wing
      Bangunan ECM Libra
      No 8 Jalan Damansara Endah
      Damansara Heights
      50490 Kuala Lumpur
      Phone: 03-20825651

  10. Miscellanous
    1. In the event of any inconsistency between the English version and other language versions of this Privacy Policy, the terms of this English version shall prevail.

Polisi Privasi

  1. Umum
    1. Polisi Privasi ini ("Polisi Privasi") adalah disediakan oleh Tune Hotels.com (BVI) Limited (1009516) dan pemegang-pemegang francais, ahli-ahli bersekutu, subsidiari-subsidiari dan ahli-ahli gabungannya yang beroperasi Tune Hotels, termasuk Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd (736610-U) dan ahli-ahli gabungannya (secara kolektifnya dirujuk sebagai "kami").
    2. Polisi Privasi ini menjelaskan bagaimana dan bila kami mengumpul maklumat peribadi anda, bagi tujuan apa maklumat tersebut boleh digunakan, siapa yang menggunakannya, bila ianya mungkin didedahkan kepada pihak-pihak lain, bagaimana anda boleh mengakses butir-butir anda dan meminta untuk membetulkan butir-butir anda, mengawal maklumat peribadi anda sendiri. dan bagaimana anda boleh menghubungi kami.
    3. Dengan melawati laman web Tune Hotel (http://www.tunehotels.com) ("Laman Web"), anda adalah dianggap sebagai sudah membaca dan bersetuju untuk terikat dengan Polisi Privasi ini.
  2. Notis
    1. Polisi Privasi ini berfungsi sebagai satu notis menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 di Malaysia.
    2. Bagi penempahan penginapan hotel di Australia atau di mana maklumat peribadi dikumpul di Australia, kami akan menghormati dan mempertahankan hak-hak anda kepada perlindungan privasi di bawah Australian Privacy Principles yang terkandung di dalam Privacy Act 1988 (Cth). Prinsip-Prinsip Privasi NasionalAustralian Privacy Principles boleh didapati di www.oaic.gov.au.
    3. Kami boleh mengubah atau mengemaskini Polisi Privasi ini dari semasa ke semasa. Kami akan memaklumkan anda tentang perubahan-perubahan Polisi Privasi kami melalui Laman Web. Sila kerap semak Laman Web kami untuk Polisi Privasi kami yang terkini.
  3. Pengumpulan Dan Penggunaan Maklumat
    1. Kami mungkin mengumpul dan menyimpan maklumat/data peribadi ("Maklumat Peribadi") mengenai anda atau sesiapa yang anda membuat penempahan atau mengembara bersama ("Pihak Ketiga"), iaitu, maklumat yang boleh mengenalpasti anda atau Pihak Ketiga tersebut, termasuk tanpa had nama penuh, alamat surat-menyurat dan emel, butir-butir hubungan yang lain, butir-butir identifikasi, butir-butir bayaran, maklumat penempahan dan pengembaraan, dan maklumat lain yang berkenaan dengan pemberian perkhidmatan-perkhidmatan yang mana anda dan/atau Pihak Ketiga, atau sesiapa yang anda kenali ingin dapatkan, yang mana kami terima daripada anda melalui Laman Web kami, pusat khidmat pelanggan, laman web media sosial, hotel kami atau saluran distribusi termasuk ejen-ejen pelancongan online. Anda bersetuju bahawa anda telah memperolehi kebenaran oleh Pihak Ketiga tersebut untuk memberikan kepada kami Maklumat Peribadi mereka dan bagi melihat atau menukar maklumat mereka. Anda bersetuju untuk menanggung rugi kami sekiranya kami mengalami sebarang kerugian atau kerosakan disebabkan oleh kegagalan anda untuk mematuhi yang sama.
    2. Anda adalah bertanggungjawab bagi memastikan Maklumat Peribadi yang anda berikan kepada kami adalah tepat, lengkap dan tidak mengelirukan dan Maklumat Peribadi tersebut adalah dikemaskinikan.
    3. Kami mungkin mengumpul Maklumat Peribadi di dalam satu atau lebih keadaan-keadaan berikut atau bagi satu atau lebih tujuan-tujuan berikut:-

      (1) bagi memproses penempahan anda dan bagi tujuan-tujuan operasi dan pentadbiran yang lain, termasuk tanpa had, memproses bil-bil dan bayaran-bayaran, pemberitahuan pengembaraan, pengurusan akaun anda;

      (2) bagi memberikan anda atau seseorang yang anda kenali sokongan pelanggan dan perkhidmatan-perkhidmatan;

      (3) bagi menjalankan pelbagai aktiviti-aktiviti yang dikehendaki oleh undang-undang;

      (4) bagi pentadbiran, pengendalian, pemasaran, perancangan, produk atau pembangunan perkhidmatan, pencarisilapan dan keperluan-keperluan penyelidikan;

      (5) bagi menghantar anda maklumat berkenaan produk-produk dan perkhidmatan-perkhidmatan, dan tawaran-tawaran istimewa atau promosi, surat-surat berita atau borang-borang kajian pelanggan dan soal selidik;

      (6) sebagai sebahagian daripada suatu program yang anda telah sertai (sebagai contoh, program kesetiaan) atau pembelian yang anda telah lakukan;

      (7) bagi menyelesaikan pertikaian atau perlaksanaan terhadap terma-terma dan syarat-syarat yang terdapat di Laman Web kami (Sila rujuk kepada Terma-terma dan Syarat-syarat); dan

      (8) bagi sebarang tujuan yang dimaklumkan kepada anda pada masa pengumpulan Maklumat Peribadi anda.

      (secara kolektif dirujuk sebagai "Tujuan-tujuan")

    4. Sekiranya anda memberikan maklumat kewangan kepada kami, kami mungkin mengumpul maklumat tambahan yang perlu, yang termasuk tanpa had, alamat bil, nombor kad kredit dan tarikh luput kad kredit, butir-butir akaun institusi kewangan dan pengesanan maklumat dari cek-cek atau wang pesanan.
    5. Pada bila-bila masa anda boleh memilih untuk tidak menerima komunikasi-komunikasi pemasaran daripada kami dengan menghubungi kami (sila lihat bahagian HUBUNGI KAMI di bawah) dan kami akan memastikan nama anda dikeluarkan dari senarai penyuratan kami.
    6. Kami menggunakan maklumat umum, yang diagregatkan bagi menjana statistik-statistik dan menilai aktiviti laman bagi meningkatkan kegunaan lawatan-lawatan pelanggan. Maklumat tersebut tidak termasuk Maklumat Peribadi.
    7. Kami mungkin mengemukakan maklumat anda:

      (1) kepada syarikat yang berkaitan dengan kami, ahli-ahli gabungan, penasihat-penasihat, kontraktor-kontraktor, penjual-penjual atau pemberi-pemberi perkhidmatan bagi tujuan-tujuan operasi dan penyenggaraan Laman Web kami atau perniagaan kami, bagi tujuan-tujuan promosi bersilang dan bagi sebaliknya memberikan sokongan pelanggan dan perkhidmatan-perkhidmatan kepada anda;

      (2) kepada pemilik-pemilik dan pengendali-pengendali di hotel-hotel francais kami atau rakan-rakan kongsi perniagaan kami dan pelabur-pelabur;

      (3) kepada pihak-pihak ketiga yang lain yang mana kami mempunyai hubungan-hubungan komersial, bagi pemasaran, pengiklanan dan tujuan-tujuan berkaitan, kecuali jika anda sudah memaklumkan bahawa anda tidak membenarkan kami mendedahkan kepada pihak-pihak ketiga tersebut bagi tujuan-tujuan pemasaran dan pengiklanan;

      (4) laman web-laman web media sosial; dan

      (5) sepertimana yang diperlukan atau dibenarkan di bawah undang-undang atau diperuntukkan dalam kerjasama dengan mana-mana badan kerajaan.

    8. Sekiranya anda gagal memberikan kami Maklumat Peribadi yang dinyatakan di perenggan 3.1 di atas, kami mungkin tidak boleh melaksanakan dan/atau menjalankan mana-mana Tujuan-tujuan tersebut.
  4. Komunikasi-komunikasi Pemasaran Dan Promosi
    1. Kami mungkin menggunakan Maklumat Peribadi tersebut yang diberikan bagi menghantar kepada anda maklumat mengenai produk-produk dan perkhidmatan-perkhidmatan, dan tawaran-tawaran istimewa atau promosi, surat-surat berita atau borang-borang kajian pelanggan dan soal selidik melainkan anda telah memaklumkan bahawa anda tidak ingin menerima maklumat-maklumat tersebut.
    2. Anda boleh memilih untuk tidak menerima apa-apa komunikasi daripada kami pada bila-bila masa dengan menekan “pautan tidak melanggan” di emel-emel komunikasi yang berkaitan atau menghubungi kami dengan permintaan anda (sila lihat bahagian HUBUNGI KAMI di bawah).
  5. Keselamatan Maklumat Peribadi Anda
    1. Kami akan mengambil langkah-langkah munasabah untuk melindungi sebarang Maklumat Peribadi yang kami terima daripada anda melalui Laman Web kami daripada penyalahgunaan dan kehilangan dan daripada akses, pengubahsuaian atau pendedahan yang tidak dibenarkan. Kami mungkin menyimpan maklumat anda sama ada dalam bentuk eletronik atau salinan cetak atau menggunakan khidmat pihak-pihak ketiga untuk memegang maklumat tersebut bagi pihak kami. Apabila dikehendaki melalui undang-undang yang terpakai, Maklumat Peribadi akan dimusnahkan atau dinyah-kenalpastikan apabila tidak lagi diperlukan.
    2. Dengan memberikan kami Maklumat Peribadi atau menggunakan perkhidmatan-perkhidmatan kami atau Laman Web kami, anda bersetuju terhadap pemindahan, penyimpanan dan pemprosesan Maklumat Peribadi di mana rangkaian-rangkaian kami, pusat pangkalan data dan sistem fasiliti-fasiliti adalah terletak dan/atau beroperasi, yang mungkin berada di luar negara domisil anda atau lokasi di mana anda mengakses Laman Web kami bagi untuk memberikan Maklumat Peribadi, dan yang termasuk, antara lain, Malaysia, Amerika Syarikat dan United Kingdom.
    3. Walaubagaimanapun disebabkan Laman Web tersebut adalah berhubungkait dengan internet, dan internet adalah sememangnya tidak selamat, kami tidak boleh memberikan sebarang jaminan mengenai keselamatan pemindahan maklumat yang anda maklumkan kepada kami dan anda berbuat demikian di atas risiko anda sendiri.
  6. Rangkaian-rangkaian Kepada Laman-laman Web Lain
    1. Laman Web kami mungkin mengandungi rangkaian-rangkaian kepada laman-laman web yang dioperasikan oleh pihak-pihak ketiga ("Laman Web Pihak-Pihak Ketiga"). Kami adalah tidak bertanggungjawab terhadap amalan-amalan privasi atau kandungan Laman Web Pihak-Pihak Ketiga. Laman Web Pihak-Pihak Ketiga adalah bertanggungjawab bagi memaklumkan kepada anda mengenai amalan-amalan privasi mereka sendiri.
  7. Akses Dan Pembetulan
    1. Anda boleh memohon akses terhadap sebarang Maklumat Peribadi yang kami pegang mengenai anda atau Maklumat Peribadi Pihak Ketiga yang anda telah bekalkan pada bila-bila masa dengan menghubungi kami (sila lihat butir-butirbahagian HUBUNGI KAMI di bawah). Di mana kami memegang maklumat yang mana anda berhak untuk mempunyai akses, kami akan berusaha untuk memberikan anda cara-cara yang bersesuaian untuk mempunyai akses terhadapnya (sebagai contoh dengan emel atau menghantar surat kepada anda).
    2. Sekiranya anda percaya bahawa Maklumat Peribadi yang kami pegang mengenai anda adalah tidak betul, tidak lengkap atau tidak tepat, anda dengan itu boleh memohon pindaan terhadapnya. Kami akan mempertimbangkan jika maklumat tersebut memerlukan pindaan. Sekiranya kami tidak bersetuju bahawa terdapatnya alasan-alasan bagi pindaan maka kami akan meletakkan satu notis kepada Maklumat Peribadi menyatakan bahawa anda tidak bersetuju terhadapnya.
    3. Sejurus dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 di Malaysia atau Australian Privacy Principles di Australia (di mana berkenaan), dan pada tahap tidak diterhadkan oleh mana-mana undang-undang yang terpakai, kami boleh:

      (1) mengenakan satu bayaran bagi memproseskan permohonan anda untuk akses atau pembetulan terhadap Maklumat Peribadi; dan

      (2) menolak untuk memenuhi permohonan anda untuk mengakses atau pembetulan terhadap Maklumat Peribadi dan memberi alasan kepada anda tentang penolakan kami.

  8. COOKIES
    1. Kami menggunakan cookies dalam Laman Web kami untuk:-

      (1) mengekal sesi anda dan butir-butir yang dikehendaki semasa anda melayari Laman Web kami atau semasa proses pendaftaran dan penempahan (cookie sesi);

      (2) mengutip data penggunaan laman web untuk statistik dan analisis tujuan (cookie analisis); dan

      (3) mengarah anda ke halaman tujuan yang betul berdasarkan lokasi anda (cookie lokasi).

    2. Anda boleh mengarahkan pelayar anda, dengan menukarkan setting, untuk berhenti menerima cookies atau mengingati anda sebelum menerima cookie daripada laman web-laman web yang anda kunjungi. Ambil perhatian bahawa Laman Web kami tidak akan berfungsi dengan baik sekiranya setting cookie adalah diberhentikan.
  9. Hubungi Kami
    1. Sekiranya anda mempunyai sebarang persoalan mengenai Polisi Privasi kami, atau sebarang keraguan atau aduan mengenai layanan privasi anda oleh kami, termasuk tanpa had Akta Perlindungan Data Peribadi di Malaysia dan Australia Privacy Principles di Australia, sila gunakan mukasurat Hubungi Kami di Laman Web ini untuk menghantar emel kepada kamihubungi kami di.:-
    2. Nama: Puan Jennifer Elaine Rajoo
      Jawatan: Pengurus - Khidmat Pelanggan
      Emel: pdpa@tunehotels.com

  10. Hal-hal Lain
    1. Sekiranya terdapat sebarang percanggahan di antara Polisi Privasi versi Inggeris dan versi-versi bahasa yang lain, terma-terma versi Inggeris seharusnya mengatasi terma-terma versi-versi bahasa yang lain.